HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Wekelijkse column van Marjan Luif, Een Goed Gesprek met Hans Leendertse over 'therapie'.

====


Te gast is president-directeur van Schiphol, Gerlach Cerfontaine. Schiphol is flink in de problemen geraakt. Het aantal reizigers is als gevolg van de oorlog sterk afgenomen. De Sars-epidemie maakt alles nog even erger. En het ging toch al niet goed met de economie en dus ook niet met Schiphol. Vorige week werd bekend dat Schiphol een hele reeks investeringen heeft uitgesteld.

Maar is dat voldoende om de klappen op te vangen?
En het mislukken van een CDA/ PvdA kabinet, wat betekent dat voor de toekomst van Schiphol?

====


Mevrouw Koker is 81 jaar. Ze woont al 67 jaar op dezelfde etage, drie hoog in Amsterdam. Verslaggeefster Irene Houthuijs was daar haar buurvrouw.
Zes maanden geleden kreeg mevrouw Koker een nieuwe linkerheup.
Die operatie lukte niet goed. In januari werd zij opnieuw aan haar linkerheup geopereerd. Inmiddels heeft mevrouw Koker ook een nieuwe rechterheup gekregen.

Ze verbleef in het verpleeghuis Slotervaart om te revalideren. Maandag verhuisde zij naar het verzorgingshuis Torendael.
Irene Houthuijs maakte een reportage.

****
Deel 1 tot en met 5 van de serie reportages over Mevrouw Koker zijn uitgezonden op 8 november 2002 (in het interview), 3 december 2002 (in het buitenland), 17 december 2002 (in het interview), 7 januari 2003 (in het buitenland), 18 maart 2003 (in het interview) en 8 april 2003 (in het interview).

====


Correspondent Mustapha Oukbih zit in Jordanië. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen in de oorlog tegen Irak. Hoe is de situatie daar?

Vanochtend is er een explosie geweest in Bagdad's Palestine Hotel, waar veel buitenlanders verbleven. Vier Reuters-journalisten zouden gewond zijn geraakt en één correspondent is omgekomen.
Mustapha Oukbhih kende hem persoonlijk.
Presentator Elles de Bruin praat met Mustapha Oukbih.

====

advertentie