HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Een Goed Gesprek van Marjan Luif met Marcel Musters over de LPF.

====


Iedereen kent hem nog van de bouwfraude-enquete, want toen moest hij als Secretaris Generaal van het ministerie van verkeer en Waterstaat uitleggen hoe daar de grote projecten werden aanbesteed.

Inmiddels is Ralph Pans alweer een half jaar hoofd-directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. En in die hoedanigheid richtte hij zich al diverse malen tot de landelijke politiek met een nota over integratiebeleid en met een pleidooi voor decentralisatie.

Nu het kabinet steeds dichter bijkomt krijgt Pans bij ons de kans om één en ander nog eens nader uit te leggen.

====


Bingo op zaterdagmiddag, dat hebben de bewoners van verzorgingstehuis 'de Klinkenberg' in Ede nooit meegemaakt. Dat is normaal altijd op een dinsdag.
Ook een beetje onwennig is profvoetballer Mohammed Allag. Een rotschop of een gemene tackle ontwijken is hij wel gewend, maar een bingoshow presenteren en met blokjes kaas rondgaan, dat is weer van een geheel ander kaliber.

En toch gaat het allemaal gebeuren: een speciale bingomiddag met een Marokkaans tintje.
Het is de feestelijke afsluiting van een week lang aktiviteiten, georganiseerd door het Marokkaanse promotieteam van Koerswijziging.nl.

Ede is de zevende stad die in het kader van een elfstedentocht wordt aangedaan. Naast een discussiemiddag over hoofddoeken en een inburgeringscursus voor ambtenaren worden ook de bejaarden in deze Gelderse stad geconfronteerd met aardige, normale en maatschappelijk geslaagde Marokkanen.
Verslaggever Gerrit Kalsbeek is aangeschoven bij de oudere dames van tafel zeven. Het feest kan beginnen!

====


En aan de telefoon is Trouw-correspondente Minka Nijhuis vanuit Bagdad.
Hoe is de relatie tussen de Amerikaanse soldaten en de burgers in Bagdad?
Presentator Chris Kijne praat met Nijhuis.

====

advertentie