HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

9.00 - 10.00: Het Interview

Wekelijkse column 'Een Goed Gesprek' met Marjan Luif.

-----

Volkert vd G, de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft wel degelijk politieke aspiraties gehad. Hij stond op de vierde plaats van de verkiezingslijst van de links-anarchistische partij, Koevoet. In maart 1990 deed die partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen. De partij kreeg 202 stemmen en werd enkele maanden later weer ontbonden. Dagblad De Gelderlander meldde dit in de krant van afgelopen zaterdag, als resultaat van een zoektocht in oude kranten uit die tijd.

Kan dit gevolgen hebben voor het hoger beroep dat binnenkort dient? Een gesprek met advocaat Jan Boone en Jelle de Gruyter, fractievoorzitter van GroenLinks in Wageningen.

-----

Universiteiten en hogescholen mogen alleen nog een nieuwe opleiding starten als die een direct maatschappelijk of economisch belang heeft. Dat stelt staatssecretaris Nijs van onderwijs in een nota, die morgen wordt behandeld in de Tweede Kamer. Waarom is dat nodig en wie moet bepalen welke opleiding van start mag? Een debat met staatssecretaris Annette Nijs, bestuursvoorzitter van Hogeschool Inholland Jos Elbers en LSVB-voorzitter Noortje van der Meij.

advertentie