HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


In september van dit jaar treedt Jaap van Duyn terug als bestuurder van Robeco, Nederlands grootste en meest succesvolle vermogensbeheerder. Hij blijft wel actief als chief-strategist, in welke functie hij zijn grootste hobby zal blijven uitoefenen: het analyseren van de wereldeconomie. Maar hij gaat het zeker rustiger aandoen.

Jaap van Duyn is bijna zestig jaar en meer dan twintig jaar op topniveau actief geweest in de beleggingswereld. En wel zodanig dat hij ook wel 'het orakel van Rotterdam' wordt genoemd.Toch had hij ook nog tijd voor een professoraat in Amsterdam en Rotterdam en voor een paar bestuurlijke functies zoals het penningmeesterschap van de Stichting Vogelbescherming Nederland.

In dit gesprek gaat het over de economische kant van zijn loopbaan. Chris Kijne praat met de vermogensbeheerder.

====


Vanochtend is de Vierdaagse losgebarsten in de straten van Nijmegen.
Maar gister is er nog een vierdaagse van start gegaan: onder de rook van Dokkum, in het gehucht Roodkerk. Déze wandel-aktiviteit was echter georganiseerd door de anti-militaristische actiegroep 'Is Het Hier Oorlog?'

15 Actievoerders wandelen met kwieke pas door het vredige Friese Heitelân. Het zijn geen actievoerders met een antiglobalistische jeugd en met bivakmuts en hanekam; de gemiddelde leeftijd ligt ergens rond de halve eeuw. Maar onderschat ze niet, deze kordate ouderen.

Wijnand Thomès met zijn 72 jaar en gedistingeerd voorkomen is de schrik van legerbasis Volkel: keer op keer betreedt hij door het hek 't militair-terrein op zoek naar illegale kernwapens.
Of wat dacht u van de Belgische Bieke, die met haar 75 jaar de afgelopen tijd 10.000 km liep ten bate van vrede en Noordamerikaanse Indianen. Of Freek, die net opa is geworden...
En dan zijn er nog de jonkies, van 60 tot rond de 40, allemaal hun sporen verdiend in de strijd tegen het internationale wapentuig.
Het is daarom dat de politie maar even kwam kijken, de avond voor vertrek.

Onze verslaggever Gerrit Kalsbeek, zelf niet echt een toonbeeld van strijdbaarheid en sportiviteit, probeert gedurende deze reportage het tempo van de anti-militaristische optocht in het Hoge Noorden bij te benen.

====

advertentie