HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

9.00 - 10.00: HET INTERVIEW

De afgelopen drie weken besteedde de Vpro aandacht aan de slechte ontvangst van Radio 1 en andere publieke zenders. Sinds de nieuwe
frequentie-indeling, die is ingegaan op 1 juni, hebben honderdduizenden Nederlanders problemen met de ontvangst. Met name in Rotterdam, Arnhem, Amsterdam, Zwolle en Haarlem is Radio 1 slecht te ontvangen...Ook regionale zenders klagen.
Volgens recente berekingen van Nozema zouden 720.000 Nederlanders moeite hebben de publieke radio-omroepen te ontvangen.
Ook bij de Vpro kwamen de afgelopen weken honderden reacties binnen van verontruste luisteraars. Minister Brinkhorst de verantwoordelijke minister van economische zaken (D66) reageert vanaf zijn vakantie-adres.

*****

Mevrouw Koker is 81 jaar. Ze is ongehuwd en heeft geen kinderen. Mevrouw Koker woonde tot oktober vorig jaar al 67 jaar op dezelfde etage, drie hoog in Amsterdam. Verslaggeefster Irene Houthuijs was daar haar buurvrouw.
November 2001 viel mevrouw Koker in haar huis. Er werd een pen in haar been gezet. Maar ze bleef moeilijk lopen. En ze hield veel pijn. Een jaar later kreeg mevrouw Koker een nieuwe linkerheup. Vanaf dat moment volgde Irene Houthuijs de revalidatie van haar buurvrouw. Inmiddels woont mevrouw Koker in het verzorgingshuis Torendael in Amsterdam.
Vandaag in het zevende deel een terugblik.

advertentie