HET INTERVIEW

9.00 - 10.00

HET INTERVIEW

9.00 - 10.00

9.00 - 10.00: HET INTERVIEW

Sinds de herverdeling van de radiofrequenties klagen vele duizenden luisteraars over de slechte kwaliteit van onder meer Radio 1. Na 1 oktober zou het allemaal beter worden, beloofde minister Brinkhorst. Is dat ook gelukt?

Omroep Fryslân hoorde bij de zwaarst getroffen zenders. En nog steeds kunnen vier op de tien Friezen de programma's niet of nauwelijks ontvangen. Directeur en hoofdredacteur Pim Gaanderse spant nu een kort geding aan tegen het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

Hoe komt het dat de kwaliteit zo slecht geworden is?
Wat zijn de directe gevolgen voor de luistercijfers, hoe ernstig is het?
En is er geen tussenoplossing? Het Agentschap Telecom zou bijvoorbeeld steunzenders willen plaatsen?
Chris Kijne vraagt het aan Pim Gaanderse.

##

Een Goed Gesprek van Marjan Luif en Marcel Musters gaat deze ochtend over 'verjaardag'.

##

Te gast is Haci Karacaer, leider van de Turkse moslimbeweging Milli Görüs.
Karacaer reisde op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade drie weken door de Verenigde Staten en bezocht er moskeeën en immigratie- en integratieprojecten.

Chris Kijne spreekt met Karacaer over de grote contrasten tussen integreren in Nederland en integreren in de Verenigde Staten.

##

Geert Wilders is kamerlid van de VVD en een vurig pleitbezorger van wat hij zelf wel eens de liberale jihad heeft genoemd. Een nietsontziende strijd ter beschermning van de waarden van de Verlichting: gelijkheid van man en vrouw voorop.

In het kader daarvan opperde hij recentelijk dat de staat de mogelijkheid moest hebben om moskeeën waar die waarden in het gedrang komen te sluiten. En dat leverde hem weer een aantal doodsbedrieigingen op, onder meer via de website www.maghreb.nl.
Wilders zegt dat het hem sterkt om moslim-fundamentalisten nóg meer op de agenda te zetten.
Chris Kijne spreekt met Geert Wilders.

##