Interview

Interview

GroenLinks en de multiculturele samenleving

Gesprek met GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema over de positie van haar partij ten opzichte van de multiculturele samenleving. Als ze de VVD-nota over integratie 'onvoorstelbaar' noemt, wat stelt GroenLinks daar dan zelf tegenover? En hoe terecht is de kritiek van een aantal lokale GroenLinks-politici dat stelt dat de koers van de partij er één is van zachte heelmeesters, stinkende wonden? Kortom, waar blijft Links in het integratiedebat?

Mellouki Cadat reageert op dit gesprek. Hij is deelraadslid van GroenLinks in Amsterdam-Zeeburg.
---

Behandelinrichting De Lindenhorst

Reportage over de justitiële jeugdinrichting De Lindenhorst in Zeist, een behandelinrichting voor meisjes. Onlangs luidden kinderrechters de alarmklok, omdat jongeren die zij plaatsen in een opvanginrichting soms veel langer dan de toegestane drie maanden vastzitten in afwachting van een plek in een behandelinrichting.
---

Aapjes kijken in een 'paars' land

Steve Stevaert, de populaire leider van de Vlaamse socialisten, werd in Nederland bekend toen hij als burgemeester het openbaar vervoer in zijn woonplaats Hasselt gratis maakte. Nu heeft hij weer iets nieuws. In juni worden in België regionale verkiezingen gehouden. Om de Belg duidelijk te maken dat zonder socialisten in de regering het land zal veranderen in een sociaal maanlandschap, wil hij excursies naar Nederland organiseren, om de afschrikwekkende praktijk te laten zien. Ger Jochems praat met Stevaert.
---

advertentie