Interview

Interview

Jan Blokker krijgt eredoctoraat

Vrijdag krijgt Jan Blokker een eredoctoraat in de door hem zo vaak verfoeide ‘sociale wetenschappen’ van de Universiteit van Groningen. Een interview met de nu nog titelloze journalist, columnist en programmamaker
---

De ongezondste plek van Den Haag

De meest ongezonde plek om te wonen in Den Haag is misschien wel het woonwagenkamp aan de Escamplaan. Bijna iedereen die er woont die heeft wel wat. Nou liggen er onder alle woonwagens bakstenen van het type Scoria Brick. Die is in Engeland gebakken met vervuild slib en bevat onder andere Waterstofsulfide. Behalve dat t stinkt, kan je er ook ziek van worden. Dat staat onder andere in een rapport van de GGD uit 1991. Er is ook nog een ander rapport uit die tijd met metingen. Daarin staat dat de gemeten waarden H2S (Haa twee eS) ruim 2 x te hoog zijn, maar dat er waarschijnlijk toch niks aan de hand is.

Er zijn gemeentelijke plannen om het kamp te renoveren en te verkleinen, maar dat wordt keer op keer uitgesteld. Ondertussen worden er kapitalen aan geneesmiddelen weggewerkt en maken de mensen er zich ernstige zorgen. Vooral nu de Eneco een gedeelte van de steentjes wil opbreken om stroomkabels aan te leggen. Want als de steentjes nat worden of barsten, verschijnt de lucht van rotte eieren.
---

Waar het om gaat: Medy van der Laan

Waar het nu om gaat is dat staatssecretaris van mediazaken Medy van der Laan heeft gezegd op korte termijn, voor januari 2005, dit jaar dus nog, een aantal aanpassingen door te willen voeren in de mediawet. Aanpassingen die de bestuurlijke organisatie van de publieke omroep sterk moeten verbeteren. En pas later, op de langere termijn komt ze met een visie, een toekomstplan voor de publieke omroep.
Een opmerkelijke volgorde van aanpak.
Gerard Legebeke vraagt tekst en uitleg aan de staatssecretaris.
---

advertentie