Interview

Interview

Knelpunten in de zorg

Enkele dagen na het rapport van de Inspectie Volksgezondheid waaruit bleek dat de meeste verpleeghuizen minimale zorg niet kunnen garanderen, presenteert de Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) in deze uitzending de uitslag van een enquête gehouden onder verzorgenden. Hieruit blijkt dat tien procent van de verzorgenden in verpleeg- en verzorgingstehuizen hun zorg onder de maat vindt. Wat zijn de knelpunten in de zorg en hoe moeten die knelpunten worden opgelost? Een gesprek met Bas Vogel van de AVVV en Jenneke van Veen van de Inspectie Volksgezondheid.
---

Nederland vergrijst

Reportageserie over hoe ondernemers, reclamemakers en ontwerpers zich voorbereiden op de komst van een vergrijsde golf van babyboomers die veel geld en tijd te besteden hebben.
In een serie van vier reportages berichten VPRO-verslaggevers Teun van de Keuken en Gerrit Kalsbeek van het grijze front. Zij spreken met ontwerpers, verkopers, bladenmakers en andere deskundigen over gouden kansen en grijze zaken.

Deel vier: Design, in hoeverre worden apparaten speciaal voor ouderen ontworpen?
---

Waar het om gaat: Antwerpse politiewapens te koop

Waar het nu om gaat is dat de Antwerpse politie haar verouderde dienstwapens gaat verkopen aan de hoogste bieder.
De redenering luidt: vernietiging van die 2000 wapens kost een hoop geld. Door verkoop hou je er nog wat aan over. Voor wie denkt dat het hier om een broodje aap verhaal gaat: De gemeenteraad van Antwerpen heeft de verkoop gisterenavond goed gekeurd.
Ger Jochems praat met politiewoordvoerder Sven Lommaert.
---

advertentie