Interview

Interview

Homo-emancipatie

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het homo-emancipatiebeleid. Is het verspreiden van het homotijdschrift Expreszo op zwarte en christelijke scholen een goed middel om de emancipatie te bevorderen of moet je heel andere wegen bewandelen? Een debat met oud-scheidsrechter John Blankenstein die volgende maand de Homo Lesbische Federatie (HLBF) opricht, Expreszo-woordvoerder Björn van Roozendaal, CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier en Omar Nahas van de Stichting Yoesuf. Deze stichting houdt zich bezig met Islam en homoseksualiteit.

Expreszo is het no-budget glossy voor lesbische, homo- en biseksuele jongeren in de leeftijd tot 26 jaar. De doelstellingen van het tijdschrift en de website zijn het krachtigst verwoord in het mission statement:
"Op een eigenzinnige en enthousiaste manier laat Expreszo zien dat het oké is om lesbisch, homo- of biseksueel te zijn. Expreszo is een laagdrempelig multimediaal platform ondersteund door COC Nederland voor homo- of bi-jongeren en hun directe omgeving in Nederland en Vlaanderen."
---

Getouwtrek om de Somalische Naïma, een reconstructie

Dinsdag 5 oktober werd het 6-jarige Somalische meisje Naïma door de politie uit haar klas gehaald. Dat was niet de eerste keer. Op 29 april viel de politie binnen in het huis van Koos Dallal, de tante van Naïma. Het 6-jarige meisje Naïma was op 27 april door een onbekende man bij haar tante in Nijmegen afgeleverd. Het weesmeisje woonde tot 5 oktober in een nederlands pleeggezin. Maar de stichting Nidos - de jeugdbescherming voor vluchtelingen - vindt dat ze in een somalisch gezin thuishoort. Omdat 't pleeggezin hier niet aan mee wil werken, werd het meisje onverwacht van school meegenomen.

Verslaggever Irene Houthuijs reconstrueert de gebeurtenissen rondom Naïma. Ze spreekt met haar nieuwe Somalische pleegmoeder, de advocaat, haar tijdelijke Nederlandse pleegvader, de voogdij-instelling voor alleenstaande minderjarige asielzoekers en Naïma’s tante.
---

advertentie