Interview

Interview

De Ochtenden in the USA

Zelden is er zo'n spannende race geweest om het Amerikaanse presidentschap, zelden hebben ook zoveel mensen in de wereld en in Amerika zelf het gevoel gehad dat de race tussen John Kerry en George W. Bush de belangrijkste in hun leven is. En dus is er zelden ook zo veel bericht over de ins en outs van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. En nu moet het ook maar eens over zijn en moeten die verkiezingen er komen. Vandaag gaat het eindelijk gebeuren: Amerika gaat ter stembus, en evenals gisteren, morgen en donderdag zit een team van de VARA, de EO en de VPRO klaar in de studio's van de American University in Washington - WAMU -om rechtstreeks verslag te doen van de laatste stand van zaken.

Jacqueline Maris heeft de totstandkoming van de voorpagina van de Los Angeles Times gevolgd.
---

De strijd om de student

Afgelopen vrijdag heeft de Ministerraad voorstellen besproken van staatssecretaris Rutte voor nieuwe financiering van het Hoger Onderwijs. In dit nieuwe stelsel kunnen studenten studieplaatsen kopen bij de onderwijsinstelling van hun keuze. Door de Rijksbijdrage afhankelijk te maken van het aantal ingeschreven studenten, zullen universiteiten en hogescholen meer met elkaar moeten concurreren om studenten naar zich toe te lokken. Ook de studiefinanciering verandert: de terugbetaling wordt versoepeld en meer inkomensafhankelijk.

Een discussie over de kabinetsplannen met Frans Leijnse, voorzitter van de HBO-raad, Ed d’Hondt, voorzitter van de Vereniging van Universiteiten VSNU en Kim Toering, voorzitter studentenvakbond LSVB.
---

advertentie