Interview

Interview

Toponderhandelaar Jongerius

Maanden van gesteggel, geschaadde persoonlijke verhoudingen en zelfs scheldpartijen waren er aan voorafgegaan. Maar vorige week, uitgerekend in de week waarin Nederland in de ban was van heel ander nieuws, smeedden kabinet en sociale partners alsnog het Sociale Akkoord dat zo lang onmogelijk leek. Eén van de hoofdrolspelers in de slepende onderhandelingen was FNV-bestuurder Agnes Jongerius. Ze staat bekend als een harde onderhandelaar die heel precies weet wat ze wil. De machtigste vrouw binnen het FNV wordt ze genoemd, en de Moeder Theresa van de vakbond. Is er na de achterliggende turbulente periode ook volgens haar sprake van een ‘win-win-win-situatie’ en wat heeft zij persoonlijk gewonnen bij deze uitkomst?.
---

Marokko

Hoe reageerde Marokko na de moord op Theo van Gogh en de oproep van Bolkestein aan Koning Mohammed VI het moslimextremisme te veroordelen? Sietske de Boer, correspondente voor de Wereldomroep en de GPD, sprak onder meer met Sa'adine Othmani, secretaris-generaal van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling, de grootste islamitische oppositiepartij in Marokko.
---

Waar het om gaat: Scheffer gooit alles op één hoop

In het paginagrote artikel van Paul Scheffer in het NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag - waarin hij een schets geeft van Nederland na de moord op Theo van Gogh - wordt alles met alles in verband gebracht. Bij de passage over de verwaarlozing van de rechtshandhaving, de handhaving van de rechtsstaat, verloor interviewer Gerard Legebeke even het overzicht. Hij vraagt Paul Scheffer om uitleg.
---

advertentie