Interview

Interview

Over ruim twee weken ligt ie bij de kiosk of valt ie op de deurmat: de nieuwe randstedelijke krant waarin het Algemeen Dagblad en zeven regionale kranten opgaan. Afhankelijk van uw woonplaats zal dat bijvoorbeeld AD schuine streep Utrechts Nieuwsblad zijn, of AD schuine streep Haagsche Courant.
Andere kranten die met deze fusie als zelfstandige titels tot het verleden behoren zijn het Rotterdams Dagblad, de Goudsche Courant, de Amersfoortse Courant, Rijn en Gouwe en de Dordtenaar. Dalende oplages van alle dagbladen, en daarmee dalende omzet, dwongen de uitgevers PCM en Wegener tot deze fusie. Hoofdredacteur is Jan Bonjer
Een gesprek met Jan Bonjer, de hoofdredacteur van de nieuwe tabloid-krant. Bonjer, momenteel hoofdredacteur van het AD, spreekt over de fusie, de korte aanlooptijd en de concurrentie.
---

Deze week begint Israël met de ontruiming en ontmanteling van joodse nederzettingen op de Gazastrook. Veel Palestijnse inwoners van Gaza hopen dat deze ontwikkeling zal leiden tot een verbetering van hun leefomstandigheden.
De Palestijn Zouheir Naijar kwam 8 jaar geleden naar Gaza, maar woont er nu als één van de vele identiteitslozen. Door tegenwerking van Israël heeft hij niet de juiste papieren. De Israëlische terug trekking uit Gaza is voor hem een nieuw moment van hoop op een officieel identiteitsbewijs.
Verslaggever Hans Jaap Melissen volgde Zouheir in de dagen voorafgaand aan de start van de ontruimingen van de illegale nederzettingen.

advertentie