Interview

Interview

Gisteren kwam het rapport “Investing In Development” uit van de Verenigde Naties. Als de rijke landen van de wereld de beloftes inlossen die ze in 2000 op de Millenniumtop in New York deden, kan de armoede in 2015 worden gehalveerd.

Halvering van armoede en honger; meer dan een halvering van kindersterfte en sterfte van moeders in het kraambed en onderwijs voor alle kinderen in de wereld. Een ambitieus plan. Maar is dit wel realistisch?

Aan de telefoon in de trein op weg naar Brussel Hans Eenhoorn, lid van de taakgroep Honger, tevens oud-topman van Unilever, die samen met de Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs, leider van het Millenniumproject, het rapport gaat aanbieden aan de Europese Commissie.

---

Curaçao

In zijn debuutroman "De Engelenbron" (2003) beschrijft de Curaçaose schrijver en advocaat Erich Zielinski de invloed van de drugshandel op het dagelijks leven op het eiland. De toevloed van Spaanstaligen drijft het eiland meer en meer richting Caraïben, weg van Nederland. Een interview over de band met Nederland, de hispanisering van het eiland en de alomtegenwoordige drugshandel. Zielinski is vrijdag 21 en zaterdag 22 januari te gast op het Winternachten festival in Den Haag.

De gedichten Bevrijding, Verdonk en Statuut, die Erich Zielinski in de uitzending voorlas, kunt in de bijlages terugvinden (rechts, onder audio).

---

Waar het om gaat…..

Een pittig gesprek over de Tien Geboden Campagne van de KRO, met Ton Verlind, directeur van de KRO.

advertentie