Interview

Interview

Als alles goed gaat worden in de gemeente Lochem later dit jaar maar liefst honderd kunstkoeien geplaatst, verspreid over de gemeente. Het is de bedoeling dat de kunstkoeien de samenhang tussen de twaalf dorpen in de nieuwe gemeente gaan bevorderen. De nu nog maagdelijk witte koeien van polyester moeten door bedrijven en particulieren worden gekocht. Wie voor achthonderdenvijftig euro een Lochemer kunstkoe koopt, mag 'm naar hartelust beschilderen. De koper promoot daarmee niet alleen de gemeente Lochem maar ook de plaatselijke kinderboerderij die met de opbrengst speeltoestellen voor minder valide kinderen wil aanschaffen. Gesprek met de bedenker van het project, Ada Niels, ze is eigenaar van kinderboerderij Strubbert in Lochem.
---

Interview met Anja Brink, korpschef van de politie in Noord-Holland-Noord. Over het bevorderen van veiligheid, haar deelname aan het initiatief 'nederlandnietkapottekrijgen.nl', de commotie over de tasjesroof met dodelijke afloop en het verschil met de aandacht voor de steekpartijen in Alkmaar.
---

Waar het om gaat is dat Joop Linthorst, de bestuursvoorzitter van de uitkeringsinstantie UWV, in zijn nieuwjaartstoespraak openlijk scherpe kritiek uitte op zijn medewerkers. Teun van de Keuken spreekt met hem.
---

advertentie