Interview

Interview

Vorig jaar maart stuurde fotograaf Hannes Wallrafen een e-mail aan vrienden en bekenden waarin hij meedeelde dat hij snel en onherroepelijk blind aan het worden was. Een genetisch bepaalde ziekte. Maar voordat zijn gezichtsvermogen razendsnel achteruit begon te kelderen, had hij nooit geweten dat hij zo’n ziekte met zich meedroeg. Kees Schaepman, één van de ontvangers van de mail met de onheilstijding, sprak met Wallrafen af dat hij hem een jaar later zou interviewen over zijn entree tot het land der blinden. Dat jaar is nu verstreken.
---

Het kabinet ruziet over het voorstel om het voor Antilliaanse jongeren moeilijk te maken om naar Nederland te komen. Minister Verdonk wil ze alleen toelaten als ze bijvoorbeeld hier al een eigen vast adres hebben.
In Den Helder wonen 1600 Antillianen. Dat wil zeggen, die 1600 staan ingeschreven bij de gemeente. Hoeveel Antillianen er echt in Den Helder wonen weet niemand. Vooral de jonge mannen zijn mobiel. Ze wonen niet op één vast adres.

Den Helder is één van de achttien zogenaamde Antillianengemeenten: gemeenten met een grote concentratie Antillianen en met overlast van probleemjongeren. Verslaggever Irene Houthuijs portretteert deze weken de Antilliaanse gemeenschap in Den Helder. Vandaag aflevering 3.
---

advertentie