Interview

Interview

Een theaterfestival dat mogelijk is gemaakt dankzij Unilever, een expositie die gesponsord is door Essent: de tijd waarin commercie en kunst onverenigbaar leken, ligt ver achter ons.
Vraag is of de banden tussen kunst en bedrijfsleven niet te hecht zijn geworden. Hoe ver mag de invloed van de kunstsponsor eigenlijk reiken? En in hoeverre maakt het kunstbeleid van de overheid verregaande verstrengeling tussen commercie en kunstinstelling noodzakelijk?
We gaan er over discussiëren, met de volgende gasten: Gijs van Tuyl, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, dat eerder dit jaar een omstreden contract sloot met sponsor ABN AMRO, Maarten Asscher, voormalig uitgever bij Meulenhoff en directeur Kunsten op het ministerie van OC & W en tegenwoordig directeur van Athenaeum Boekhandel, en Boris Dittrich, fractieleider van D66 in de Tweede Kamer.
---

Om bellers te ontmoedigen rekenen bedrijven via 0900 nummers geld voor hun klantenservice. Het lijkt onschuldig, die paar dubbeltjes per gesprek maar jaarlijks worden naar schatting 175 miljard belminuten gemaakt met 0900 nummers.
Verslaggever Pieter van der Wielen pakte de telefoon en sloot achter aan in de rij…

Tip 1: op de internetpagina's van diverse bedrijven staan de normale tel. nrs. vermeld, die tegen lokale tarieven, en soms gratis, gebeld kunnen worden.
Tip 2: sommige 0900-nummers werken ook wanneer 09 vervangen wordt door 08 en dan zijn ze dus gratis.

Rechts boven op deze pagina vindt u de link naar reacties van luisteraars op dit onderwerp!
---

Vijf jaar geleden was het de grote publiekstrekker van Expo 2000, de wereldtentoonstelling die toen in Hannover werd georganiseerd: het Nederlandse paviljoen van architectenbureau MVRDV. Een 40 meter hoge constructie opgebouwd uit vijf lagen die Hollandse landschappen verbeeldden. Wie het paviljoen vandaag de dag bezoekt treft een verloederde wildernis aan. Deze week werd bekend dat het paviljoen te koop wordt aangeboden. Wordt er niet snel een koper gevonden, dan breekt de gemeente Hannover de constructie af. Aan de telefoon is een van de architecten van MVRDV, Jacob van Rijs.

advertentie