Interview

Interview

In een brandbrief aan de Tweede Kamer klaagden vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven vorige week over de ‘ondernemingsvijandige toon’ die ons land zou beheersen. Voortdurend worden bestuurders hier afgeschilderd als graaiers, de regelgeving is verstikkend en de reputatie van Nederland gaat internationaal in rap tempo achteruit.
Cees van Lede, oud-topman van AKZO Nobel en vandaag de dag onder meer commissaris bij Heineken, Philips en Reed Elsevier, ondersteunt de noodkreet van harte. Volgens hem zullen de komende jaren steeds meer hoofdkantoren van multinationals uit Nederland verdwijnen. Is het klimaat voor ondernemers inderdaad zo slecht en wat kan het kabinet - op deze Prinsjesdag – doen om deze exodus te voorkomen? Cees van Lede is vanmorgen hier te gast, goedemorgen.
---

Aandacht voor het overlijden van Simon Wiesenthal.
Simon Wiesenthal (31 december 1908 - 20 september 2005) stond meest bekend om zijn werk op het gebied van het opsporen en voor de rechter brengen van Nazi-oorlogsmisdadigers. Wiesenthal is zelf overlevende van de holocaust: hij zat gevangen in verscheidene concentratiekampen en werd in 1945 door Amerikaanse troepen bevrijd.

advertentie