Interview

Interview

Interview met Rinke van den Brink, die in zijn boek In de greep van de angst een verklaring zoekt voor de vraag waardoor sociaal-democratische partijen in Europa zich van een belangrijk deel van hun traditionele achterban hebben vervreemd. Het is precies dat deel van de achterban dat de opleving van populistisch rechts, in Nederland aangevoerd door Pim Fortuyn, mogelijk maakte.
---

Kleine zelfstandigen komen haast niet toe aan ondernemen omdat allerhande regelgeltjes het plezier van een eigen bedrijf runnen haast wegneemt. Veel midden- en kleinbedrijven, zogenoemde MKB’ers zuchten onder de enorme hoeveelheid regelgeving en bezwijken bijkans onder de papieren rompslomp.
In een miniserie over kleine ondernemers deze vrijdag aandacht voor ‘het kinderdagverblijf als klein onderneming’.
Verslaggever Sam Jones nam een kijkje bij twee crèches in Amsterdam.
---

Het is tot nu toe een beetje onder de radar gebleven, maar afgelopen december besloot de Tweede Kamer 15 miljoen Euro vrij te maken om de vrije media in Iran te helpen. De bedoeling is dat er met dat geld een satellietzender wordt opgericht die door Iraanse journalisten bemand gaat worden. Een uniek project.
Vorige week keerde Thomas Erdbrink, NRC-correspondent in Iran, zich in de Sander Thoenis-lezing tegen het plan. Sander Thoenis was de Nederlandse journalist die op Timor werd vermoord, en de lezing heeft de journalistieke vrijheid als thema. Volgens Erdbrink is de journalistieke vrijheid in Iran niet met dit plan gediend. Aan de telefoon Thomas Erdbrink en Fara Karimi, Tweede Kamerlid van Groen Links.
---

advertentie