Interview

Interview

Aanstaande woensdag wordt de Werktop gehouden. Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV, eist van Kabinet en werkgevers werk voor jonge drop-outs, allochtonen en WAO-ers. Morgen op het symposium van de Nederlandse Bank over "Vertrouwen, cement van de samenleving en aanjager van de economie" zal zij duidelijk maken dat het kabinet slechts wantrouwen zaait met zijn beleid in Nederland. Dit uur alvast een voorproefje.
---

In maart van dit jaar publiceerde de PvdA in Rotterdam een geruchtmakend rapport over ‘Het stille verdriet van tienermeiden in Rotterdam’. Meer dan de helft van de Kaapverdiaanse meisjes zou slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en van geweld door de vader of door de nieuwe partner van de moeder.
Tegelijk kwamen er uit Rotterdam meldingen van groepsverkrachtingen. De daders bleken vaak van Antiliaanse en Kaapverdiaanse afkomst.
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam maakt zich grote zorgen over deze groepsverkrachtingen. Het pleit voor diepgaand onderzoek.
Verslaggever Irene Houthuijs portretteert de komende weken de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam. Vandaag de eerste aflevering.

advertentie