Interview

Interview

In maart van dit jaar publiceerde de PvdA in Rotterdam een geruchtmakend rapport over 'Het stille verdriet van tienermeiden in Rotterdam'. Meer dan de helft van de Kaapverdiaanse meisjes zou slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en van geweld door de vader of door de nieuwe partner van de moeder.
Tegelijk kwamen er uit Rotterdam meldingen van groepsverkrachtingen. De daders bleken vaak van Antilliaanse en Kaapverdiaanse afkomst.
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam maakt zich grote zorgen over deze groepsverkrachtingen. Het pleit voor diepgaand onderzoek.
Verslaggever Irene Houthuijs portretteert deze weken de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam.
Vandaag aflevering 2. Iedere zaterdag komen honderden Kaapverdianen naar de Kaapverdiaanse voetbalcompetitie kijken.
---

Een Interview met Hans Wiegel, vorige week in het nieuws als ere-lid van de VVD en prominent inwoner van het land van Ooit. Maar hij is ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgverzekeraars Nederland. Hij is hier met name in die laatste hoedanigheid. Want aan de verwijten van Ayaan Hirsi Ali, die inmiddels heeft beloofd geen persoonlijke aanvallen meer op Wiegel te lanceren, wil hij geen woorden meer vuil maken.

Er is nu weer een nieuwe affaire die alle aandacht opeist. Een nieuwe rimpeling in de Hofvijver: de roering die is ontstaan rond minister Veerman van Landbouw. Want Veerman heeft gezegd dat het idee dat mensen in het nieuwe zorgstelsel de beste verzekering kiezen "onzin, echte fictie is".
Vandaag moet de minister zich verantwoorden over zijn uitlatingen in de Tweede Kamer bij het vragenuurtje.Hans Wiegel over het nieuwe zorgstelsel en de macht van de zorgverzekeraars.

advertentie