Interview

Interview

Dit weekend werd op de valreep tijdens de grote klimaatconferentie in Montreal een akkoord bereikt. Althans, er werd eigenlijk alleen maar het akkoord bereikt over een routekaart naar een nieuw akkoord. Afgesproken is dat er volgende jaar vrijblijvend verder gesproken wordt over hoe het verder moet wanneer de huidge afspraken, het zogenaamde Kyoto-akkoord, zijn afgelopen.
In de studio in Den Haag zit staatssecretaris Van Geel van Milieu, hij geeft commentaar op de klimaattop en wat daar wel en niet is bereikt.
---

In maart van dit jaar publiceerde de PvdA in Rotterdam een geruchtmakend rapport over ‘Het stille verdriet van tienermeiden in Rotterdam’. Meer dan de helft van de Kaapverdiaanse meisjes zou slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en van geweld door de vader of door de nieuwe partner van de moeder.
Tegelijk kwamen er uit Rotterdam meldingen van groepsverkrachtingen. De daders bleken vaak van Antiliaanse en Kaapverdiaanse afkomst.
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam maakt zich grote zorgen over deze groepsverkrachtingen. Het pleit voor diepgaand onderzoek.
Verslaggever Irene Houthuijs portretteert deze weken de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam. Vandaag de vierde en laatste aflevering.
De meeste Kaapverdianen zijn katholiek, de kerk speelt een centrale rol binnen de Kaapverdiaanse gemeenschap. Er wordt zelfs sexuele voorlichting gegeven.

advertentie