Het Interview

Het Interview

*** Het aantal gemeenten waar de partij wethouders levert aan het college, is ruim verdubbeld. Welk verschil gaan al die nieuwe ChristenUnie-bestuurders maken, en hoe pragmatisch is de partij eigenlijk? Hoe komt het dat de partij vaak standpunten deelt met links, maar in veel gemeenten tegelijkertijd een nauwe alliantie vormt met de SGP?
*** Sollicitaties worden vaak al in de eerste seconden beslist. De eerste indruk is cruciaal. Een foute das, een jamvlek op het revers of een scheur in de mouw en je kunt fluiten naar je droombaan. Zonder de juiste kleren wordt het niets. Daarom is er DRESS FOR SUCCES. Werklozen, die vaak geen geld hebben voor een goede sollicitatie- outfit, kunnen er hier gratis een krijgen. Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek is voldoende om een uurtje later met een designerpak de winkel uit te lopen. Verslaggever Teun van de Keuken bezocht de winkel in Rotterdam en sprak met initiatiefnemer van Dress for succes in Nederland, Ria Klaasens.
*** Een brandweerman die moet zorgen een brand meester te krijgen, of moet voorkomen dat de panden naast een brandend huis ook vlam vatten, loopt maar liefst 50 keer zoveel kans te verongelukken dan zijn collega die iemand moet redden uit een pand dat in lichterlaaie staat. De onderzoekers zijn zelf ook verrast. Ze denken dat het komt omdat bij het nabluswerk minder onder hoogspanning wordt gewerkt en dus misschien meer risico's worden genomen. een gesprek met Fred Vos, brandweerdeskundige.

advertentie