Het interview

Het interview

ADVOCATEN TE DUUR
Burgers krijgen steeds minder toegang tot gespecialiseerde advocaten, stelt advocaat Coen Drion. Volgens hem maken de beroepsgroep noch de politiek zich druk om de onbetaalbaarheid van topadvocaten. Het is volgens Drion des te verbazingwekkender omdat er wel voortdurend gediscussieerd wordt over topinkomens in andere sectoren. 'Hoe zou de maatschappij reageren wanneer bijvoorbeeld de beste medisch specialisten alleen nog voor de allerrijksten hun diensten zouden verlenen?', vraagt hij zich af. Drion gaat in gesprek met onder anderen Els Unger, Deken van de Orde van Advocaten.

HET ONTSLAGRECHT
In het eerste grote lijsttrekkersdebat verweet premier Balkenende PvdA-leider Bos 'gedraai' en 'oneerlijkheid' aangaande zijn standpunt over de versoepeling van het ontslagrecht. Al jaren wordt er door werkgevers op aangedrongen, maar in de Sociaal Economische Raad (SER) komen ze er vooralsnog niet uit. Wat zijn de mogelijkheden voor een uitweg uit de impasse? Gesprek met Irene Asscher-Vonk, hoogleraar sociaal recht en tot april jl. Kroonlid in de SER.

VERKIEZINGEN IN CONGO
Zondag was de tweede ronde voor de presidentsverkiezingen in de Democratische Republiek Congo tussen zittend president Joseph Kabila en Jean Pierre Bemba, voormalig rebellenleider en tijdens
de interim-periode een van de vier vice-presidenten. De uitslag laat nog op zich wachten, de gevolgen kunnen verreikend zijn. VRT-collega Guy Poppe was bij de verkiezingen, maar is inmiddels weer in Antwerpen en Hans Romkema, politiek analist en hij zit in Bukavu in het Oosten van Congo. Rik Delhaas praat met hen.

advertentie