Agnes Jongerius over de participatie-top

Agnes Jongerius over de participatie-top

reïntegratietrajecten, kinderopvang en een betere levensloopregeling. En daar blijft het bij. Want dat andere heikele punt.........waar de werkgevers zo op hameren, versoepeling van het ontslagrecht, is voor de bonden onbespreekbaar. Ondanks de plannen van het kabinet in die richting die vorige week uitlekten en nieuwe voorstellen gisteren waarbij de werkgevers aanbieden in ruil daarvoor langdurig werklozen in dienst te nemen. In de studio FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

ZWOLS BLAUW
Hartje Zwolle, in de Luttekestraat, vindt u politiebureau Zwolle Centrum/Zuid. Elke werkdag kunt u daar, van tien tot vijf, aangifte doen.
Dat kan ook op koopavonden, op zaterdag en op zondag als het tenminste een koopzondag is. Iedere ochtend, stipt om 9 uur, krijgen de dienders een briefing. Dan bespreken ze, kort en zakelijk, wat hen de komende dag te wachten staat en wat er aan aangiftes, arrestaties en mishandelingen te melden valt. Meteen daarna gaat iedereen zijns weegs.
Wat de politieagent op straat doet, weten we. Maar wat doen ze binnen de muren van hun bureau?
Verslaggever Irene Houthuijs volgt de politiemensen van Zwolle Centrum/Zuid de komende weken.
Vandaag aflevering 1 van Zwols Blauw.


DE BURGERSLACHTOFFERS VAN DE NAVO
Een boze Afghaanse president Karzai noemde de Navo-acties in zijn land "slordig en lukraak". Vorige week zouden er negentig burgers zijn omgekomen bij aanvallen op Talibanstrijders. Italie wil dat NAVO-chef Jaap de Hoop Scheffer consequenties trekt uit het feit dat er zoveel burgerslachtoffers vallen.
In de studio zit Rob de Wijk van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Maar eerst hebben we aan de telefoon vanuit Kaboel journalist Seddiq Mossadeq.

advertentie