De ochtenden, binnenland

De ochtenden, binnenland

“Dat hoort u mij niet zeggen!”
Interview met publicist Sanderijn Cels naar aanleiding van haar boek “Dat hoort u mij niet zeggen”, over de wijze waarop politici kiezers proberen te beïnvloeden. Het boek bespreekt de strategieën van politici in hun streven om de kiezer een mooier beeld voor te schotelen van de werkelijkheid. Cels was onder meer premier van het kabinet-online, hoofdredacteur van de politiek-satirische website Stemhok.nl en was co-auteur van het boek “Hoe word ik politicus?”

De Blöte-tapes
Tweede deel van een reportageserie over het wel en vooral wee van een 31-jarige jongeman die sinds drie jaar in een TBS-kliniek zit. Na een jeugd vol internaten en een pleeggezin kreeg Richard Blöte, behept met een autistische stoornis, een woninkje in Den Haag. Slechts gesteund door zijn buurvrouw en enkele andere omwonenden wist hij het er vier jaar uit te houden. Toen ging het mis en stak Richard zijn woning in brand.

Minder slachtoffers bij natuurrampen
Het aantal natuurrampen is de afgelopen dertig jaar verdubbeld en toch is het aantal slachtoffers dat daarbij om het leven komt gehalveerd. Dat stelde Thea Hilhorst afgelopen week in haar inaugurele rede bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Humanitaire hulp en wederopbouw aan de Unversiteit van Wageningen. Rik Delhaas praat met haar over de oorzaken van de afname van het aantal slachtoffers bij die natuurrampen.

advertentie