Vpro "de ochtenden"

Vpro "de ochtenden"

9.09- Het interview met Doekle Terpstra.
Doekle Terpstra reageert op de plannen van het kabinet, de economische malaise en de uitspraken van VNO-voorzitter Schraven, die stelt dat de CAO-onderhandelingen in de nabije toekomst niet meer met de vakbonden gevoerd hoeven worden, maar direct met ondernemingsraden.

9.40 -De Laatste aflevering in de reeks ' Alles moet netjes'. Verslaggever Marten Minkema bezoekt samen met Leefbaar Amsterdam-oprichter Bakker de Amsterdamse Ten Katemarkt waar een frietkraam moest verdwijnen omdat hij enkele tientallen centimeters te breed was. Nu de trekhaak er af is, wordt er weer friet gebakken.

9.52 - Gesprek met een Nederlandse boer over de situatie in Zimbabwe. De Nederlandse tabaksboer uit Zimbabwe is al verscheidene malen in de uitzending geweest. 74 jaar oud is hij en tot nu toe heeft hij stand gehouden op zijn boerderij. De boerderij waarop hij 45 jaar gewerkt heeft. Hij bleef maar hopen dat president Mugabe zich wat soepeler zou opstellen. Inmiddels is het voor een ieder duidelijk, Mugabe is onverbiddelijk. De boerderijen en landerijen moeten worden afgestaan zonder compensatie. Het net rond de boer sluit zich langzaam maar zeker

advertentie