Vpro "de ochtenden"

Vpro "de ochtenden"

09.00 - 10.00: Interview

09.07 - Een goed gesprek
Een goed gesprek van Marjan Luif met Pieter Bouman: 'Je hele zijn'.

09.12 - Jo Ritzen
Te gast is Jo Ritzen, vice-president bij de Wereldbank en voormalig minister van onderwijs. Ritzen is in Nederland ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan van het Institute of Social Studies (ISS), en zal daar in zijn DIES-rede een pleidooi houden voor beter en toegankelijker hoger onderwijs in ontwikkelingslanden.

09.34 - Het grote ongeoegen van Richard Blöte
Precies een jaar geleden werd verslaggever Gerrit Kalsbeek op een winderige tramhalte in Den Haag aangeklampt door een jongeman, halverwege 20, met de naam Richard Blöte. Richard, alias Rik, heeft een autistische stoornis en voert een eenzame strijd tegen de lokale geestelijke gezondheidszorg, met name de instelling Parnassia. Hij wou graag behandeld worden en is zelfs in bezit van een rechtelijke machtiging, waaruit blijkt dat zelfs de rechter vindt dat ie geholpen moet worden. Maar de instanties laten het afweten.
Een paar maanden terug ging onze verslaggever weer op bezoek bij Richard Blöte. De situatie is er niet op vooruit gegaan. Een reportage.

09.48 - Leefbaar Rotterdam en Fortuyn's erfgoed
In Rotterdam begon de zege van Pim Fortuyn. Daar haalde Leefbaar Rotterdam in maart onder zijn leiding een derde van de stemmen. Een gesprek met fractievoorzitter Ronald Sörensen over het vorige week gepresenteerde plan van aanpak om de leefbaarheid - lees veiligheid - in Rotterdam te vergroten. En over zijn laatste waarschuwing aan het adres van zijn partijgenoot Michiel Smit om zich te onthouden van contacten met extreemrechtse organisaties.

advertentie