Vpro "de ochtenden"

Vpro "de ochtenden"

09.00 - 10.00: Interview

09.10 - Stofmutsen en kuttenkoppen, Leefbaar Den Haag
De fractievoorzitter van Leefbaar Den Haag, Michel Dufresne is terechtgewezen door het presidium die zich ergert aan uitspraken over mederaadsleden dat zij stofmutsen en kuttenkoppen zijn. Dufresne aan de telefoon voor een toelichting.

09.15 - Politie, de toekomst van blauw
Gesprek met Minze Beuving, voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen en chef van het landelijke politiekorps KLPD, over de kabinetsplannen met betrekking tot de politie en veiligheid. Heeft de politie voldoende bevoegdheden en zijn de voorstellen voor meer blauw op straat en minder op het kantoor realiseerbaar?

09.38 - Maisoogst gesaboteerd
Afgelopen week verscheen er een berichtje in de pers dat de maisoogst in Oost-Brabant wordt gesaboteerd door stukken metaal in de maïs te hangen waar de machines op stuk lopen. Wie doet dat? De loonbedrijven, of??

09.48 - Beursanalisten, criminelen?
"Wat beursanalisten doen is pure oplichting. Bijna een crimineel beroep." Aldus Pieter Lakeman, directeur van de Stichting Onderzoek Bedrijfsorganisatie (Sobi) in de nieuwe ConsumentenGeldgids van oktober. Een discussie met hem en Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters VEB.

advertentie