Vpro "de ochtenden"

Vpro "de ochtenden"

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


DE LIBERALISERING VAN DE GEZONDHEIDSZORG (09.10)

Ziekenhuizen houden de hervormingen in de zorg tegen, ze weigeren zich in te zetten voor meer marktwerking en concurrentie. Dat stelt de bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ, Mike Leers. Hij wil de ziekenhuizen ' met dynamiet de vrije markt op jagen'. Is er inderdaad een gebrek aan urgentie bij de ziekenhuizen of hebben ze gegronde bezwaren tegen de ‘perestrojka’ in de zorgfinanciën?
Een debat over de liberalisering van de gezondheidszorg, met Mike Leers (zorgverzekeraar CZ), Eduard Bomhoff (econoom en oud-minister), Henk Bijker (bestuursvoorzitter van het Medisch Spectrum Twente) en Kim Putters (Raad voor Volksgezondheid en Zorg).

----


VOETBALCLUB AZ (09.49)

Het rommelt in Alkmaar.
De Kaasstedelijke voetbalclub AZ heeft dringend behoefte aan een nieuw stadion. Het gemeentebestuur is het daar mee eens en leverde de benodigde bouwvergunning. Maar daar staken enkele winkeliers van winkelcentrum Overstad met behulp van de rechter een stokje voor. Want in het sportieve nieuwbouwplan is flink veel ruimte gereserveerd voor een heleboel nieuwe winkels en dat is akelige konkurrentie.
Inmiddels is er een trio wijze mannen bijeengekomen om te bemiddelen in het conflikt tussen AZ, de gemeente en de verontruste winkeliers.
Gisteren zou de gemeente de nieuwe gerepareerde bouwvergunning uitgeven, maar dat is, zo bleek op een persconferentie gistermiddag, voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Als er niet snel een oplossing komt, is het voortbestaan van de lokale eredivieklup in groot gevaar.
En dus gaan ook de supporters zich roeren.
Over naar onze sportverslaggever Gerrit Kalsbeek in Alkmaar...

----

advertentie