HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


DE TOEKOMST VAN DE KRANT (09.08)

Gesprek met Theo Bouwman, bestuursvoorzitter van PCM Uitgevers, over de gevolgen van de bezuinigingen in de dagbladensector. Er verdwijnen het komend jaar honderden journalistieke banen en de toekomst van een aantal kranten is onzeker. Vorige week stapte de hoofdredactie van het Algemeen Dagblad op na een conflict over een ver doorgevoerde samenwerking met andere kranten in de regio Rotterdam.

----


OUD-ROZE IN DE VERDRUKKING (09.38)

ANBO - roze, een initiatief van de ouderenbond. Deze werkgroep helpt oudere homo's uit te komen voor hun homoseksualiteit en om met elkaar in contact te komen.
De ANBO, Nederlandse Ouderenbond, heeft zeer onlangs een roze afdeling opgericht en afgelopen week vond in het Friese Oranjewoud de allereerste ontmoetingsbijeenkomst plaats.
En dat werd hoog tijd, want veel homo's en lesbo's op hogere leeftijd zijn erg eenzaam en een groot aantal durft nog immer niet uit de kast.
Onze verslaggever Gerrit Kalsbeek, onthaaste zich naar het platteland om aldaar te spreken met enkele homo-sexueluele ANBO-leden.

Wilt u meer weten? Bel dan het landelijk bureau van de ANBO, Ineke van de Rotte, telefoon: 030-233 00 81.

----


DE PROVINCIE STELT NIETS VOOR (09.47)

Aandacht voor de Provinciale Staten. Volgens kersvers PvdA-Kamerlid en oud-gedeputeerde Jan Boelhouwer is de invloed van de Provinciale Staten beperkt en hebben Statenleden 'het vooral druk met vergaderen en laten ze zich bedelven onder de stukken en bemoeien ze zich met de kleinste details'. Bovendien zijn er volgens Boelhouwer veel Statenleden die eigenlijk
'liever zien dat de provincie niks voorstelt'.

----

advertentie