HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


A little less conversation, a little more action… Een songtekst van Elvis Presley. Het dient als motto van een manifest geschreven door beurswaakhond Arthur Docters van Leeuwen, de burgemeesters Deetman en Opstelten, Rotterdamse wethouder Marco Pastors en door Roel in ’t Veld, hoogleraar bestuurskunde aan de universiteit van Amsterdam en Utrecht. Het manifest is bedoelt voor het nieuwe kabinet. En het roept op tot het doorhakken van knopen. Want als nu de grote maatschappelijke problemen in het onderwijs, de zorg, de veiligheid en de sociale zekerheid niet aanpakken, gaat het goed fout. 'De overheid moet nu maar een presteren' zegt het manifest.

Eén van de schrijvers is vandaag te gast. Roel in ’t Veld, nu hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam en Utrecht, oud-PvdA staatssecretaris Onderwijs en daarnaast was hij jarenlang secretaris-generaal op het ministerie van Onderwijs. Een gesprek over het manifest en hoe de overheid met dit manifest de problemen in het onderwijs kan oplossen.

----


De inwoners van het gehucht Margraten in Zuid-Limburg voeren al jaren strijd tegen een opkomende mergelgroeve. De groeve wordt dichtbij hun woningen gegraven.
Gedeputeerde Staten geven nog steeds het fiat om te blijven afgraven en wijzen alle bezwaren resoluut van de hand. Waarom wil Gedeputeerde Staten het project zo graag doorzetten en wat zijn de afspraken tussen de provincie en het bedrijf Ankerpoort?

Aanluitend een gesprek met Jean Bronckers, gedeputeerde.

----

advertentie