HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Belgische huisdierenhouders opgepast. Uw honden en katten kunnen terechtkomen in een kattenkleedje of een bontjas. Een broodje aap? Europarlementslid Nelly Maes zag geheime video-opnames en raakte overtuigd dat Belgische dieren werkelijk gevaar lopen.
Chris Kijne praat met Maes.

**
Reacties en steunbetuigingen kunt u mailen naar nmaes@europarl.eu.int

====


Vier decennia lang hield professor Jos Frenken, die onlangs afscheid nam als hoogleraar sexuologie in Leiden, zich bezig met onze seksuele praktijk. Hij zag de slaapkamerdeuren van de jaren vijftig open schuiven tijdens de seksuele revolutie van de jaren zestig. Hij was in de jaren zeventig getuige van de gevolgen van het feminisme in de slaapkamer. Hij trad in de jaren tachtig in veel rechtszaken op gebied van incest en andere vormen van seksuele mishandeling op als getuige deskundige. En bij zijn afscheid signaleerde hij de komst van een 'derde feministische golf' met belangrijke seksuologische elementen: de emancipatie van moslimvrouwen in ons land.

====


Marina Jonkers promoveert vandaag op 'Een miskende revolutie – Het moederschap van Marokkaanse vrouwen', uitgegeven bij Aksant.

Zij onderzocht de oudste dochters van de eerste generatie migranten: Vrouwen die in Marokko zijn geboren en deels in Nederland zijn opgegroeid. Hoe voeden zij op hun beurt hun kinderen op? In hoeverre hebben zij zich in hun opvoedingswijze aangepast aan de Nederlandse maatschappij?
Chris Kijne spreekt met Marina Jonkers.

====

advertentie