HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Dit uur hebben wij helemaal vrij gemaakt voor een nader kennismakingsgesprek met de nieuwe directeur van FORUM, het landelijk instituut voor multiculturele ontwikkeling. Te gast is Sadik Harchaoui.

De functie als directeur van Forum gaat in op 1 augustus aanstaande – tot die tijd blijft Harchaoui doen wat hij nu ook doet: officier van justitie in Zwolle, criminoloog/onderzoeker verbonden aan het Pompe-instituut in Utrecht en voorzitter van het Marokkaans-Nederlands Interactieteam Jeugd.
Over al die zaken, van justitie, multiculturaliteit en interetniciteit hebben we het met Harchaoui in dit uur. Maar het gaat ook over zijn persoonlijke levensloop, die dan dus nu toegaat naar het directeurschap van Forum.

Forum is ooit door de overheid in het leven geroepen, om aan onafhankelijke kennisontwikkeling te werken op het gebied van de multiculturele samenleving. De vorige directeur, Aboutaleb, was een niet weg te denken stem in alle maatschappelijke discussies. Wat voor stem gaat Harchaoui worden?
Djoeke Veenina praat met de nieuwe directeur.

====

advertentie