HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Het kabinet heeft plannen om elfhonderd man naar Irak te sturen als bijdrage aan de internationale stabilisatiemacht.
Volgende week wordt er een besluit genomen en dan zal ook de mening van de Kamer gevraagd worden.

De regeringspartijen zullen het besluit wel steunen, ook al is de financiering nog niet rond. Maar wat gaat oppositiepartij PvdA doen?
Bert Koenders is te gast. Hij is buitenlandwoordvoerder van de PvdA. Eerder in dit programma hebben we hem wel eens de Houdini van de PvdA-fractie genoemd, zo creatief als hij het Irak-beleid van de PvdA wist uit te leggen. Zelf noemde hij het beleid altijd helder en constitent, maar denkt hij daar nog zo over....

====


Binnenkort is het feest op Dalton-school 'De Tandem'.
Deze basisschool in Leidsendam is namelijk 1 van de 12 winnaars van een speciale prijsvraag die Het Astma-fonds vorige maand uitschreef.
Zo'n duizend scholen deden mee, dat is maar liefst 12% van het totale aantal.

Winnen wilden ze allemaal, want de prijs is een grandioze schoonmaakbeurt, spic en span van kelderdeur tot daklicht, uitgevoerd door 15 getrainde interieurverzorgers van een jubilerend schoonmaakbedrijf.
Menig schooldirekteur heeft onrustig gedroomd bij de gedachte alleen al: zijn gebouw zònder spinneraggen, dikke lagen stof, onrustige toiletten en vette vingers op het behang. Want de gemiddelde werkplek van een scholier is misschien het walhalla voor stofmijt en huishoudbacterie en voor gemiddeld 5 personen per klas levert dat een gezondheidsrisico.

Het VPRO-hygiëne-controleteam inspecteert vandaag de prijswinnende lokatie 'De Tandem' nog vóór 'de grote reiniging', op stofgehalte en ander vuil...

====


In de HP/De Tijd van deze week staat een interview met Peter Siebelt, auteur van het boek 'Eco-Nostra', het netwerk achter Volkert van der G.
Conclusie van het artikel: 'De kogel kwam van GroenLinks'. Een gesprek met HP-journalist Joost Niemöller en GroenLinks ex-kamerlid Wilbert Willems over de in het artikel gesignaleerde GroenLinks-connectie.

**
Doel van het boek 'Eco Nostra'is een goed geolied netwerk bloot te leggen van linkse spionnen, politieke machinaties en linkse criminelen die zich voordoen als idealist, een netwerk waar de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf deel van uitmaakte.

====

advertentie