HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Vanmiddag houdt politicoloog Meindert Fennema zijn oratie bij de aanvaarding van zijn benoeming als hoogleraar Migratie en etnische studies aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Als hoogleraar zal hij zich in het bijzonder bezighouden met de politieke theorie, de politieke gevolgen van immigratie en de politieke en civiele incorporatie van immigranten in het land van vestiging.

Meindert Fennema zit in de studio in Haarlem. Djoeke Veeninga praat met hem.

**
De titel van de oratie is 'over kwaliteit van politieke elites'.

====


Kinderen zitten steeds meer achter de computer. Onder andere om te 'gamen', zoals het spelen van spelletjes tegenwoordig heet.

Moeten die kinderen niet gewoon de straat op, om in de frisse buitenlucht met vriendjes te spelen? Of steken ze er juist heel veel van op, om in hun vrije tijd in verduisterde kamertjes naar het computerscherm te turen?

Verslaggever Teun van de Keuken bezocht de tentoonstelling Game On, in het centrum voor hedendaagse kunst, Faxx. Hij sprak er met de directeur, Rob van Leeuwen en met de veertienjarige Laura Rutgers.

====


Super PG, voorzitter van het college van Procureurs Generaal, De Wijkerslooth heeft gisteren laten weten dat 'versterven' een vorm van euthanasie is en dat er daarom toezicht op moet komen.
Hij schreef dit gisteren in het huisorgaan van het Openbaar Ministerie het blad Opportuun.

Bij versterven is er sprake van een medische ingreep bij terminale patiënten om het lijden te verzachten. Volgens De Wijkerslooth kan dood door opzet worden bewezen als de patiënt overlijdt door het handelen van de arts. Maar hij voegde daar aan toe dat `niet vereist is dat de arts de dood ook gewild heeft’.

Bert Keizer is verpleeghuisarts in Amsterdam en schrijver van het boek 'Het refrein is Hein'.
Een gesprek.

**
Het refrein is Hein: Dagen uit een verpleeghuis van Bert Keizer
Sun Uitgeverij, Nijmegen
ISBN 90 616 8621 0

====

advertentie