HET INTERVIEW

9.00 - 10.00

HET INTERVIEW

9.00 - 10.00

9.00 - 10.00: HET INTERVIEW

Zwarte scholen en politiek Den Haag

Gesprek met Kars Veling, ex-Eerste Kamerlid, voormalig lijsttrekker van de Christenunie en sinds vorig jaar directeur van het Johan de Witt-college in Den Haag. Hoe verhouden de Haagse realiteit en de realiteit op zijn zwarte scholengemeenschap zich tot elkaar? Elles de Bruin leidt het gesprek.

---

School op wielen

Martin Verheijen zit met Maikel in zijn busje. ‘School aan huis, onderwijs op wielen’, staat daarop. Maikel is één van de zestien leerlingen met leer- en gedragsproblemen die Verheijen begeleidt. Met zijn bus bezoekt Verheijen de kinderen op school, thuis of op de sportclub. Verslaggever Irene Houthuijs zat een ochtend in de bus.

De meeste ouders betalen de kosten van de ‘school aan huis’ zelf. Een enkele keer neemt een school de kosten voor zijn rekening. Voor meer informatie over 'de school aan huis' kunt op de de link klikken.

---

De fractie Smit - Van Heijgen

Nieuw Rechts heeft twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad. Fractievoorzitter is Michiel Smit en het andere lid is Joop van Heijgen. Joop van Heijgen heeft zich echter van Smit afgesplitst en gaat alleen verder. De fractie Smit - Van Heijgen was op zijn beurt weer een afsplitsing van Leefbaar Rotterdam. Sterker nog, er zijn nu zes eenpersoons afsplitsingen van Leefbaar Rotterdam. Totaal telt de Raad inmiddels negen eenmansfracties.

Waarom is deze laatste afsplitsing eigenlijk? Is er ruzie of ideologische strijd? Misschien privé onmin? Ger Jochems vraagt het aan Joop van Heijgen.

---