Interview

Interview

Het verschil tussen Amerika en Europa

Interview met Geert Mak, over de vele gezichten van de Verenigde Staten.
Geert Mak reisde dwars door Amerika, vanaf de Mexicaanse tot aan de Canadese grens.
Over de ingrijpende gevolgen van het terrorisme en de oorlog in Irak op het Amerikaanse platteland. Over de religieuze loyaliteit aan Bush. Over het doemdenken enerzijds en doorleven alsof er niets aan de hand is, anderzijds.
---

Slim maar zonder baan

Zeventien mannen en een vrouw zitten in een kring. Ze zijn werkloos, hoog opgeleid, ouder dan veertig jaar en komen iedere week in dit wijkcentrum in Eindhoven bijeen. Stichting TalentPlus organiseert soortgelijke bijeenkomsten ook in Weert, Tilburg, Nijmegen en Den Bosch. ‘TalentPlus’ bestaat uit vrijwilligers die allemaal in dezelfde situatie verkeren en die elkaar helpen om daaruit te komen.
Verslaggever Irene Houthuijs volgt deze groep werkloze mannen langere tijd.

Vandaag deel vier van de reportageserie ‘Slim maar zonder baan’ over werkloze goed opgeleide 40-plussers.
---

Waar het om gaat: Opsplitsing van NUON

Waar het nu om gaat is dat Provinciale Staten van Gelderland zich blijft verzetten tegen het in Den Haag genomen besluit energiebedrijf Nuon op te splitsen. De provincie Gelderland is grootaandeelhouder van dit energiebedrijf, en provinciale staten is bang dat de NUON aandelen in waarde flink zullen kelderen als het bedrijf de elektriciteitsproductie en -distributie gaat ontkoppelen.

Onder ferme aanvoering van CDA fractievoorzitter Harrie de Vries sprak een meerderheid van de Statenleden zich uit tegen opsplitsing van NUON .
Van de baan, dus.
Gerard Legebeke spreekt met Harrie de Vries.
---

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Aflevering 4 'Slim, maar zonder baan'

vanaf 00:31:48

advertentie