Interview

Interview

Hoe bereik je radicale moslims?

De beroepsallochtonen zetten zichzelf buitenspel. De Amsterdamse wethouder Aboutaleb, Marokkaanse Kamerleden, voorzitters van organisaties, ze weten totaal niet wat er leeft onder jongeren zoals Mohammed B. en Samir A. 'Door moslims die andere visies hebben dan men in Nederland wil horen het etiket ‘radicaal’ op te plakken, maak je ze monddood.' Dat stelt Ali Eddaoudi, publicist, islamitisch geestelijk verzorger in de Bredase Koepelgevangenis en docent maatschappijleer aan een middelbare school .

De vraag is: hoe bereik je moslims zoals Mohammed B. dan wel? Ali Eddaoudi denkt het te weten. Hij heeft een plan bedacht om door te dringen tot het hart van conservatief islamitisch Nederland. Vandaag gaat zijn brief aan minister Donner op de post.
---

Stop toestroom straatprostituees Utrecht

De tippelzone in Utrecht raakt overvol. Sinds er op de Theemsweg in Amsterdam niet meer getippeld kan worden, wijken de straatprostituees van daar uit naar de Utrechtse tippelzone. De Utrechtse wethouder Hans Spekman, kondigde daarom eerder deze week maatregelen aan, om de toestroom van prostituees uit andere steden tegen te gaan. Hij vreest dat de problemen nog groter zullen worden, als Den haag en Rotterdam hun tippelzones straks ook gaan sluiten. Een debat hierover met de Utrechtse wethouder Hans Spekman van de Partij van de Arbeid, die zijn tippelzone in stand wil houden en de Rotterdamse wethouder Marianne van den Anker van Leefbaar Rotterdam, belast met het tippelbeleid in Rotterdam. Verder een gesprek met Gerda de Ruiter van het hulpverleningsproject Huiskamer Aanloop Prostituees.
---

Dagboek Gaza

Hans Jaap Melissen, correspondent voor de Wereldomroep was de afgelopen week in Israël en de Gazastrook. Een verslag van de laatste dagen voor het overlijden van Yasser Arafat.
---

Arafat wordt begraven

Een gesprek met Mustapha Oukbih over de dag van vandaag, waarop Arafat begraven zal worden in Ramallah nadat er een uitvaartplechtigheid heeft plaatsgevonden in Cairo.
---

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Axolotl

vanaf 00:54:01

advertentie