Interview

Interview

Kort na de bevrijding van Irak trok Anneke van Ammelrooy naar Bagdad om zich bij haar Nederlands-Irakese man Ismael Zayer te voegen. Ze kwam aan in een zwaar verwaarloosde stad, met een verpauperde en volslagen cynisch geworden bevolking. De toekomst van Irak leek open te liggen. Washington beloofde miljardenhulp voor de economische wederopbouw, vrije verkiezingen, veiligheid en vrede. Tienduizenden Irakezen togen enthousiast aan het werk.

Kort geleden bezocht van Ammelrooy opnieuw Irak. Na bijna twee jaar blijkt er van de wederopbouw weinig terechtgekomen. De Amerikanen confisqueerden Iraks olie-inkomsten, maar de bevolking van de hoofdstad zit nog evenveel uren zonder stroom als vlak na de oorlog en er is nog steeds rantsoenering.
---

'Slim, maar zonder baan' aflevering 6

45 Mensen luisteren naar Chantal Ottens van de Kamer van Koophandel in Eindhoven. Zij geeft de workshop ‘Een eigen onderneming opzetten’.
De 45 toehoorders zijn werkloos, hoog opgeleid, ouder dan veertig jaar en deelnemer van Stichting TalentPlus. Wekelijks komen zij bijeen in Eindhoven, Weert, Tilburg, Nijmegen en Den Bosch. ‘TalentPlus’ bestaat uit vrijwilligers die allemaal in dezelfde situatie verkeren en die elkaar helpen om daaruit te komen.
Verslaggever Irene Houthuijs volgt deze groep werklozen uit Eindhoven langere tijd. Vandaag deel zes van de reportageserie ‘Slim maar zonder baan’.
---

Waar het om gaat: Spreiding van zwarte en witte leerlingen

Waar het om gaat is dat de PvdA een voorstel heeft gedaan voor spreiding van zwarte en witte leerlingen over de scholen door middel van loting. Wat bedoelt de PvdA?
Gerard Legebeke heeft woordvoerder Jeroen Dijsselbloem heirover aan de telefoon.
---

advertentie