Interview

Interview

Timmer gaat weg bij BNN

Zes jaar geleden trad BNN toe tot het publieke bestel. Uitgegroeid van wat bij het commerciele Veronca Bart's News Network was kregen Bart de Graaf en zijn compaan Gerard Timmers in 1998 een kontje van staatssecretaris Aad Nuis en daar was het publieke bestel opeens een jongerenomroep rijker. Vier jaar later, in 2002 overleed inspirator Bart de Graaf en het afgelopen jaar vocht BNN voor het voortbestaan: de ondergrens van driehonderduizend leden voor een nieuwe concessie werd nooit gehaald en uiteindelijk was er een wetszwijziging voor nodig om Katja, Bridget, Eddy en Patrick binnenboord te houden, afgedwongen met de actie 'BNN zit in de shit', en vorige week ging uiteindelijk ook de Eerste Kamer, na weer een actie, met zuchten en steunen akkoord. BNN leeft weer. Tijd voor voorzitter en directeur Gerard Timmers, zo kondigde hij gisteren aan, om op te stappen. Een gesprek met Timmers over de redenen van zijn vertrek.
---

De Formulierenbrigade, aflevering 2

Wat te doen als je door de papieren het bos niet meer ziet? Er is tegenwoordig een bureau dat gespecialiseerd is in hulp bij het invullen van papieren.Nederland is een papierenland. Kwijtscheldingen, subsidies, uitkeringen en bijzondere regelingen, overal is een formulier voor. Elk jaar groeit de berg en eenvoudiger worden de formulieren ook al niet, het wordt juist steeds ingewikkelder, ondervinden veel mensen. Steeds meer mensen begrijpen de formulieren niet en zijn bang ze verkeerd in te vullen. Hierdoor lopen ze voorzieningen mis, of moeten ze geld betalen dat ze ook in hun zak hadden kunnen houden. Of het nu gaat om de keuze voor de juiste energieleverancier of de financiering van de kinderopvang: je bent er vele uren mee zoet. De gemeente Amsterdam heeft daarom, als onderdeel van armoedebestrijding, de formulierenbrigade opgericht. Een dienst die het lastige papierwerk invult voor mensen met een laag inkomen. Een reportageserie van Teun van de Keuken.
---

Waar het om gaat: De SGP en Prins Bernhard's buitenechtelijke dochters

Deze week was er bijzonder veel opwinding over het interview met Prins Bernhard, dat postuum in De Volkskrant verscheen.
Waar het nu om gaat, is dat Bas van der Vlies van de SGP, de erkenning van de buitenechtelijke dochters van Prins Bernhard beschamend vindt.
Bas van der Vlies is aan de telefoon om zijn standpunt uit te leggen.
---

advertentie