De Plek 23-03-1999

Middelburg

De Plek 23-03-1999

Middelburg

Vandaag zijn onze verslaggevers Klaas Vos en Marjoke Roorda op de Plek Middelburg.
Wethouder Piet Bruinooge, projectmanager Hans Schild
Vleeshal directeur Lex ter Braak
Architect Johan de Koning en stedenbouwer Jaap van de Bout.

Voorblokje,

Middelburg E.W.: "Hoe zijn de prijzen….
L.W.: ……maar de vraag." 1.00
Blok 1a
TXT 1a
In Middelburg, de hoofdstad van Zeeland worden grootse plannen ontwikkeld om de stilstand die tot achterstand voor het Walcherense leidde om te buigen tot voorsprong en welvaart. Wethouder Piet Bruinooge van het CDA beziet samen met onze Marjoke Roorda vanaf de Loskade het gebied rond het station. Op deze plek zullen binnenkort grootscheepse veranderingen plaats vinden.:
JAZ Middelburg bl 1a E.W.: "Hoe komen jullie…..
L.W.: ……..wonen, werken, recreëren." 16.51
Aansluitend:
TXT 1b
De kwaliteitsatlas Middelburg 2030 is ontwikkeld door BVR, adviseurs stedelijke ontwikkeling, landschap en infrastructuur, ook wel bekend als het buro van Riek Bakker! In opdracht van de gemeente Middelburg. Dit bureau werkt als een soort hoofdaannemerij en schakelt per gebied jongere specialisten in. Op het stationsgebied werden de stedenbouwkundigen Frits Palmboom en Jaap van de Bout gezet. In Middelburg zelf wonen en werken ook architecten. Er is zelfs een Zeeuws Architectuur Forum. Johan de koning van het Middelburgse Laboratorium voor architectuur is door Marjoke Roorda meegetroond om zich eens over de maquette van ir. van de Bout te buigen.
JAZ Middelburg bl 1b E.W.: "Wat ik me wel afvraag……..
L.W.: ………daar ligt dat gebouw" 9.07
11.00-12 .00
Blok2
TXT2
De sfeer in de Middelburgse binnenstad is temidden van alle monumentaliteit heel aangenaam voor de moderne mens, die zoals wij uit recent luisteronderzoek weten, niet van de patatcultuur houdt en wel voor enige onthaasting is. U dus, luisteraars van Radio 5, en ook Marjoke Roorda. Zij staat op de markt bij het centrum voor beeldende kunst: de Vleeshal en ze proeft de ambiance en het licht samen met Lex ter Braak .
JAZ Middelburg bl 2 E.W.: "Ook Middelburg…….
L.W.: ………alleen maar prachtig." 5.18
12.00-13.00
Blok3
TXT3
In het gemeentehuis van Middelburg werd vroeger de benedenruimte gebruikt voor de vleeshandel, tegenwoordig wordt in deze koele bijna-kelder zeer moderne kunst ten toon gesteld. Zo was er eind 1998 een expositie van 22 ontwerpen voor een fontein op het marktplein. Ingeleverd door kunstenaars met klinkende namen zoals: Hans van Houwelingen, Nico van den Boezem, Emilia en Ilia Kabakov, Berend Strik, Joëlle Tuerlinckx, Willem Buijs, Sven 't Jolle, MenfrDu Schu, Keith Wilson, Honoré 'O, Henk Visch ,Tiong Ang, Tom Claassen en nog een hele serie.
Op de markt in Middelburg staat Marjoke Roorda nog even voor het stadhuis met Vleeshal-direkteur Lex ter Braak.
JAZ Middelburg bl 3 E.W.: gesop met water " wordt schoongemaakt….
L.W.: ………..heel goed." 6.52

advertentie