Bureau Buitenland

o.a. Reportage: schaliegasrevolutie in de VS, Aanhoudende rellen in Zweden

Bureau Buitenland

o.a. Reportage: schaliegasrevolutie in de VS, Aanhoudende rellen in Zweden

De aanhoudende rellen in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn ongekend voor het Scandinavische land. Ondertussen is de onrust overgeslagen naar andere steden. We praten over de ontwikkelingen met Philip Muus, oud-docent aan de Universiteit van Malmo over immigratie en vluchtelingen. En deel een van tweeluik Shalegas Shock door redacteur Jacqueline Maris. Wat bleef er achter in Pennsylvania na de schaliegasrevolutie die door de VS raast? Aansluitend een gesprek met geoloog Lucia van Geuns van het insituut Clingendael die onderzoek doet naar schaliegas. In onze rubriek Berichten uit Bloggistan kijken we terug op zestig jaar Mount Everest.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:03:42

De aanhoudende rellen in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn ongekend voor het Scandinavische land. Ondertussen is de onrust overgeslagen naar andere steden. We praten over de ontwikkelingen met Philip Muus, oud-docent aan de Universiteit van Malmö over immigratie en vluchtelingen. En deel een van tweeluik Shalegas Shock door redacteur Jacqueline Maris. Wat bleef er achter in Pennsylvania na de schaliegasrevolutie die door de VS raast? Aansluitend een gesprek met geoloog Lucia van Geuns van het insituut Clingendael die onderzoek doet naar schaliegas. In onze rubriek Berichten uit Bloggistan kijken we terug op zestig jaar Mount Everest.   

geen titel

vanaf 00:04:40

De aanhoudende rellen in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn ongekend voor het Scandinavische land. Ondertussen is de onrust overgeslagen naar andere steden. Plots komen spanningen boven die kennelijk al langer sluimerden in Zweden. We spreken over de ontwikkelingen met Philip Muus. Hij doceerde tot vorig jaar september aan de universiteit van Malmö in Zweden over internationale immigratie, integratie en vluchtelingen.

geen titel

vanaf 00:12:13

Meer dan tien jaar na de olieramp met The Prestige in 2002 hebben de Spaanse vissers hebben nog niks ontvangen aan schadevergoeding. Lex Rietman belde voor de rubriek Bellen met de Wereld met een vertegenwoordiger van de vissers.

geen titel

vanaf 00:17:00

Pennsylvania in het oosten van de Verenigde Staten kent van oudsher veel kolenmijnen. En al sinds eind 19e eeuw wordt er naar schaliegas geboord, ondiep zittend gas. Zo’n vijf jaar geleden denderde de schaliegasindustrie binnen. In het arme zuidwesten kon je opeens rijk worden. Nu is de industrie doorgetrokken naar het naburige Ohio, waar de opbrengsten nog hoger liggen. Maar wat bleef er achter in Pennsylvania? Luister naar deel 1 van ons tweeluik de Shalegas Shock, een reportage van redacteur Jacqueline Maris. Aansluitend een gesprek met Lucia van Geuns, geoloog en schaliegasonderzoeker bij instituut Clingendael en reacties vanuit Brussel.  

geen titel

vanaf 00:51:34

In de rubriek Berichten uit Bloggistan kijken we hoe sociale media gebruikt worden als reactie op het nieuws. Vandaag vieren we een feestje op een plek waar je niet zo snel wifi zou verwachten: de Mount Everest in Nepal. Woensdag 29 mei is het 60 jaar geleden dat Sir Edmund Hillary en Sherpa Tenzing op de hoogste plek ter wereld stonden. 

advertentie