Villa VPRO

o.a. Het volk van Abdelkarim, 'Jos van Rey blijft in de politiek'

Villa VPRO

o.a. Het volk van Abdelkarim, 'Jos van Rey blijft in de politiek'

Jos van Rey blijft Metropolis Radio: nachtleven in Kenia. Sietske de Boer over haar boek: Het volk van Abdelkarim (rifgebied). Nederland als pretpark: expositie van Korrie Besems in De Pont. Juridisch Panel: Schuld en Boete met Anton van Kalmthout, Esther Vroegh en Jeroen Recourt

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jos van Rey gaat door

vanaf 00:02:46

De Limburgse politicus Jos Van Rey blijft gewoon in de politiek. Hij doet volgend jaar sowieso mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat laat zijn vice-fractievoorzitter Jan Puper vandaag in het AD weten. Volgens Puper is Van Rey de onbetwiste leider bij de VVD in Roermond. Theo Sniekers is journalist voor Dagblad De Limburger. Hij volgt Van Rey al jaren.

Metropolis

vanaf 00:08:26

De meeste mensen komen overdag tot leven, maar ’s nachts valt ook genoeg te beleven. Als de zon ondergaat ontwaakt een hele wereld vol bedrijvigheid en mensen die tot aan het ochtendgloren hun geluk en plezier zoeken. Onze Metropolis-correspondenten duiken deze week de nacht in. Met vandaag een bijdrage van Ilona Eveleens uit Kenia.

Sietske de Boer

vanaf 00:13:49

De meeste Marokkaanse-Nederlanders komen er oorspronkelijk vandaan. Het grillige Rifgebergte herbergt een bewogen geschiedenis van vreemde heersers, opstanden en oorlogen. In de studio zit Marokko-correspondente en Arabiste Sietske de Boer.  Zij schreef het boek met de titel Het volk van Abdelkarim.

Schuld en Boete

vanaf 00:43:15

Wat zit er precies achter de invallen van het OM in Hilversum, Amsterdam en Beverwijk? Woensdag begint de grensrechterzaak. Is Richard Nieuwenhuizen nou wel of niet als gevolg van de vechtpartij overleden? NFI en een Britse patholoog zijn het niet met elkaar eens, maar zal het nog wat uitmaken voor de verdachten? En hoe gaat het met de hongerstakers in vreemdelingendetentie? In panel Schuld en Boete zijn te gast: strafrechtadvocaat Esther Vroegh, em.hoogleraar Strafrecht Anton van Kalmthout en PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt.

advertentie