Villa VPRO

o.a. Rechts extremisme is verdeeld in Europa

Villa VPRO

o.a. Rechts extremisme is verdeeld in Europa

In de Villa vandaag aandacht voor een oproep voor het isntellen van een noodwet om AWBZ goed bij de gemeenten onder te brengen. De mogelijkheid van rechtse samenwerking in Europa. Gaan de verschillende nationalistische partijen in Europa een verbond sluiten? We gaan verder met Metropolis waar we gisteren mee begonnen zijn: Leven in de nacht. Met dit keer een bijdrage uit het bruisende Servie waar het nachtleven goede zaken doet met toeristen. In ons economiepanel laat ons deskundigenpanel haar licht schijnen op het laatste in de financiele wereld.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gemeenten niet klaar voor langdurige zorg

vanaf 00:02:50

Wethouder te Amsterdam Eric van den Burg (VVD) ziet het helemaal misgaan met de nieuwe AWBZ-wet. Gemeenten krijgen meer zorgverantwoordeijkheid over langdurig zieken, maar hebben nu slechts vier maanden tijd voor het inventariseren van patiëntgegevens.

Metropolis Radio: Leven in de nacht

vanaf 00:09:05

De meeste mensen komen overdag tot leven, maar ’s nachts valt ook genoeg te beleven. Als de zon ondergaat ontwaakt een hele wereld vol bedrijvigheid en mensen die tot aan het ochtendgloren hun geluk en plezier zoeken. Onze Metropolis-correspondenten duiken deze week de nacht in. Met vandaag een bijdrage van Mitra Nazar uit Servië.

Rechts extremisme is verdeeld in Europa

vanaf 00:15:05

Rechts extremistische partijen werken in Europa niet goed samen. Vijf keer is er geprobeerd om een alliantie te vormen en dat is vijf keer mislukt. De laatste keer omdat de Italiaanse neo-facisten stelden dat criminaliteit de normale levenswijze is van de Roemenen. Coalitie genoten van de partij Groot Roemenië waren daar niet zo blij mee. Philip Claeys is Europarlementiër voor Vlaams Belang en wil een nieuwe rechtse alliantie vormen.

Eurobureau

vanaf 00:35:36

De Europese lidstaten kunnen vanaf 01 augustus wapens leveren aan de lidstaten. Dat was het grootste nieuws van afgelopen nacht. Onze Europa-redacteur Fred Stroobants analyseert deze beslissing in ons Eurobureau.

Economiepanel Klinkende Munt

vanaf 00:40:54

In ons economiepanel aandacht het allerlaatste economische nieuws, achtergrond en analyse. Met vandaag Hendrik Meesman (Meesman Index Investments) en NOS-financieel-journalist André Meinema.