Villa VPRO

o.a. Opwinding over een druppel, Pinkstergemeenschap in opmars

Villa VPRO

o.a. Opwinding over een druppel, Pinkstergemeenschap in opmars

bankgeheim Zwitserland opgeheven voor Amerikanen
Metropolis Radio: nachtleven in Parijs
de groeiende Pinkstergemeenschap
Het Pitch Drop Experiment ofwel het pekdruppelexperiment
Buitenlandpanel met Christ de Klep en Jeroen de Lange over Syrie, China en visie Pronk Ontwikkelingszaken en de PvdA

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Zwitsers geven bankgeheim op voor Amerikanen

vanaf 00:03:06

Het Zwitsers bankgeheim is binnenkort niet meer zo geheim. Tenminste voor Amerikanen die hun belastingplicht willen ontduiken . Zwitserland wil deze zomer nog een uitzonderingswet maken om met de VS bankgegevens te delen. Dat is vandaag bekendgemaakt. Correspondente Renske Heddema licht toe

Metropolis Radio: Nachtleven in Parijs

vanaf 00:09:00

De meeste mensen leven overdag, maar ’s nachts is in de hele wereld ook veel te beleven. Als de zon ondergaat ontwaakt een hele wereld vol bedrijvigheid en mensen die tot aan het ochtendgloren hun geluk en plezier zoeken. Onze Metropolis-correspondenten duiken deze week de nacht in. Vandaag de opbouw van de markt in Parijs.

Pinkstergemeenschap in opmars

vanaf 00:14:49

Met volle megakerken, charismatische predikers en enthousiaste gelovigen maakt de pinkstergemeenschap een flinke opmars. In China, Zuid-Amerika, maar ook hier in ons ver geseculariseerde Nederland. In grote steden zijn zowaar moderne bibble belts verrezen met flitsende lichtshows  Waar komt de aantrekkingskracht  voor deze bijzondere Christelijke stroming vandaan?  En hoe groot is deze groep ?Met deze en andere vragen houdt Miranda Klaver, docent Relgiestudies aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, zich bezig.

Opwinding over een druppel

vanaf 00:36:32

Hij kan elk moment vallen. De negende druppel van het langstlopende wetenschappelijk experiment ter wereld, het Pitch DropExperiment ofwel het pekdruppelexperiment. ()

Buitenlandpanel

vanaf 00:39:53

Vanaf 1 juni kunnen Europese lidstaten wapens leveren aan de Syrische oppositie als ze dat willen. Ze worden dan niet meer gehinderd door een EU-wapenembargo. De risico's zijn groot. Aan de mogelijke leveringen zijn voorwaarden verbonden zoals duidelijkheid over de eindgebruiker. Maar garanties hierop zijn een illusie. De Britten en de Fransen zien het opheffen van het embargo als druk op de ketel voor het regime van de Syrische president Assad als er op 30 juni in Geneve internationaal onderhandeld wordt over Syrie. Maar werkt die druk wel en wat zijn de kansen op slagen van deze diplomatieke top gesponsord door Russen en Amerikanen? Nu al dreigt de onenigheid in de Syrische oppositie roet in het eten te gooien. Panelleden: Christ Klep, defensiehistoricus en Jeroen de Lange, oud diplomaat.

advertentie