Villa VPRO

o.a. De Haagse 16 kilometer, Remko van L. getuigt

Villa VPRO

o.a. De Haagse 16 kilometer, Remko van L. getuigt

Heeft Fred Teeven, in 2005 toen hij nog Officier van Justitie was, echt in een Zandvoorts cafe met crimineel Willem Holleeder gepraat? Morgen moeten de ruim honderd illegalen de Amsterdamse Vluchtkerk verlaten. Freek Salm doet het licht uit. In Het Vragenuur nemen Dominique van der Heyde (NOS), Tom Jan Meeus (NRC) en Emile Roemer (SP) het laatste politieke nieuws door.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Remko van L. getuigt

vanaf 00:02:59

De beschermde getuige Remko van L. is gisteren en vandaag voor de rechter verschenen in de beveiligde bunker in Amsterdam-Osdorp. Zijn komst had nogal wat voeten in de aarde omdat er gedoe is rond de beveiliging van hem en zijn familie. Gisteren beweerde hij dat Fred Teeven, toen nog officier van justitie, in 2005 in een Zandvoorts cafe een gesprek heeft gehad met Holleeder waar toen een strafrechtelijk onderzoek tegen liep. Justitiejournalist Marjan Husken volgt de zaak.

Metropolis Radio: nachtleven in Jemen

vanaf 00:08:18

Deze week duikt Metropolis het nachtleven in. Vandaag zijn we in Aden, Jemen, waar het nachtleven zo rustig is, dat een bezoekje aan de Chinees al een hele belevenis is. Een bijdrage van Judith Spiegel.

'Ik stuur ze het bos in', Freek Salm van De Vluchtkerk

vanaf 00:13:27

Morgen sluit de Vluchtkerk in Amsterdam. Freek Salm heeft al die tijd voor de Diaconie de praktische zaken behartigd in de kerk. Vandaag krijgt hij  lijsten van mensen met psychiatrische klachten en gezondheidsproblemen. De rest gaat, òf in vreemdelingendetentie, òf de straat op.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:36:48

Wie in Den Haag langs alle fractiekamers, vergaderzalen en werkkamers wil lopen moet zijn wandelschoenen meenemen. Er is wel eens uitgerekend dat dit in totaal 16 kilometer is. In het parlement, het spel en de knikkers een deel van de route. SGP-voorlichter Menno de Bruyne gaat met verslaggever Klaas den Tek op pad.

Het Vragenuur

vanaf 00:41:34

De politieke actualiteit met Dominique vd Heyde (NOS), Tom Jan Meeus (NRC) en Emile Roemer (SP).

advertentie