Interview

Interview

De doelstellingen van Agnes van Ardenne

Gesprek met Agnes van Ardenne, minister van Ontwikkelingssamenwerking, over de rol die Nederland kan spelen bij de wederopbouw in Zuid-Oost-Azie, de vraag wanneer schuldverlichting aan de orde is, de consequenties van het vredesakkoord tussen Noord- en Zuid-Soedan voor de hulpverlening in Darfur, en de verzakelijking van de armoedebestrijding.
---

Hoort Hirsi Ali thuis bij de VVD?

Half januari, na het kerstreces, keert Ayaan Hirsi Ali volgens haar fractieleider Van Aartsen terug in de Tweede Kamer. De vraag is hoe warm het onthaal zal zijn binnen de VVD. Tijdens haar afwezigheid ontspon zich binnen die partij namelijk een discussie over de vraag of Hirsi Ali met haar visie eigenlijk wel past in de liberale traditie. Kernvraag lijkt te zijn: hoe liberaal is het om van moslims te verlangen dat ze een shortcut to enlightenment volgen, zoals de titel luidt van het boek waaraan ze werkt. Zondag mengde VVD-coryfee Hans Wiegel zich in de discussie door onomwonden te stellen dat Hirsi Ali ' niet als een liberaal bezig is'.
We gaan er over praten met twee gasten, Patrick van Schie, hij is directeur van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD en oud-JOVD-voorzitter en actief VVD-lid Jeroen de Veth.
---

advertentie