Interview

Interview

Thom de Graaf

Onderhoud met Thom de Graaf, Minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en tevens vice-premier. Een gesprek over zijn bezoek aan de Nederlandse Antillen, samen met Minister Donner van Justitie.
---

De buurtconcierge

Keneth Nelson is buurtconcierge in één van de tien wijken van Stadsdeel Geuzenveld- Slotermeer. Een armoedig stadsdeel in Amsterdam-West, dat negatief in het nieuws kwam omdat Mohammed B. er woonde.

Officiëel heeft Kenneth als taak scheve stoeptegels en kapotte straatverlichting aan te pakken. Maar hij doet meer: Hij probeert zoveel mogelijk problemen van zijn buurtgenoten op te lossen. Hij schrijft hun brieven, belt hun dokters en woningbouwverenigingen en helpt hun zonen met huiswerk.

Vandaag, in deel één van deze nieuwe serie laat Kenneth zijn buurt zien aan verslaggever Teun van de Keuken. Maar eerst hangt hij wat posters op, samen met een stagiare, op het winderige Lambertus Zeijlplein; een grote, kille en winderige betonnen vlakte, met wat winkels eromheen.
---

Waar het om gaat: Ouders zijn verantwoordelijk voor de daden van hun kinderen

Waar het nu om gaat, is dat Eric van der Burg, fractie-voorzitter van de VVD in Amsterdam, vindt dat ouders van jongeren die voor overlast zorgen flink aangepakt moeten worden. Allereerst moeten ze op hun verantwoordelijkheid worden gewezen. En als dat niet helpt, moeten ze gekort worden op de kinderbijslag of desnoods uit hun huis gezet.
---

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Belgeheimen

vanaf 00:55:49

advertentie