Interview

Interview

Na vijftien jaar discussiëren heeft de Partij van de Arbeid eindelijk weer een nieuw beginselprogramma. Morgen wordt het op het partijcongres besproken. Maar inmiddels heeft het manifest al veel kritiek uit eigen kring gekregen: het zou te onduidelijk en niet links genoeg zijn. Vooraanstaande partijleden, het wetenschappelijk bureau van de partij en de linkse denktank Waterland keerden zich allemaal tegen het nieuwe beginselprogramma. En gisteren voegde zich daar ook een lid van de PVDA-Tweede Kamerfractie bij: Diederik Samson. In een ingezonden stuk in de Volkskrant verweet hij zijn partij met dit manifest een opvallend liberale koers en een halfslachtige toon.
---

Kenneth Nelson is buurtconciërge in één van de tien wijken van Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Een stadsdeel in Amsterdam-West, dat negatief in het nieuws kwam omdat Mohammed B. er woonde.

Officiëel heeft Kenneth als taak scheve stoeptegels en kapotte straatverlichting aan te pakken. Maar hij doet meer: Hij probeert zoveel mogelijk problemen van zijn buurtgenoten op te lossen. Hij schrijft hun brieven, belt hun dokters en woningbouwverenigingen en helpt hun zonen met huiswerk.

In aflevering drie - en tevens de laatste aflevering van de serie - bezoekt de buurtconciërge samen met Teun van de Keuken een paar huizen die door tocht en schimmel worden geteisterd.
---

'Terroristen die uit overtuiging de rechtsorde omverwerpen, zijn volledig toerekeningsvatbaar in tegenstelling tot criminelen bij wie dat niet altijd duidelijk is', zegt Prof. Mr. Simon Stolwijk, hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam. 'Denk je daar anders over, dan neem je terroristen niet serieus'.
---

advertentie